Γερουσιαστής των ΗΠΑ: «Ένα F-35 δίπλα στους S-400; Απλά ξεχάστε το!»

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία και θα παγώσουν την παράδοση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 αν η χώρα προχωρήσει στην προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντες.

"Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχουν τα F-35. Θα υπάρξουν κυρώσεις βάσει του νόμου που υπάρχει σήμερα", ανέφερε ο Μενέντσετ στην Καθημερινή σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. "Δεν υπάρχει τρόπος να έχουμε ... έναν F-35 δίπλα σε ένα S-400 που θα μπορούσε επίσης να παρακολουθεί πραγματικά την ίδια την ουσία της τεχνολογίας που έχουμε στο F-35. Έτσι, είναι αδύνατο".

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Menendez και ο συνάδερφός του γερουσιαστής Marco Rubio εισήγαγαν νομοσχέδιο που περιελάμβανε αυξημένη αμυντική στήριξη για τους γείτονες της Τουρκίας προβλέποντας το μπλοκάρισμα της παράδοσης των 100 μαχητικών F-35 στην Τουρκία εάν ολοκληρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων S-400.

Ο Μενεντέζ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι ο Νόμος για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας και Ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβάνει επίσης την άρση του εμπάργκο όπλων στις ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τη σημασία των εμπλεκομένων χωρών, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail