Ιρανικό drone κατέγραψε βίντεο σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο και έφυγε ανενόχλητο

AFP / US Navy
Freepen.gr - Ένα ιρανικό UAV φέρεται να πλησίασε πολύ κοντά στην αρμάδα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS 'Dwight D. Eisenhower' στον Περσικό Κόλπο για να φωτογραφίσει τα πλοία από κοντά σε HD. Οι εικόνες μοιράστηκαν από το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τεχεράνης, Tasnim.

Το αχρονολόγητο κλιπ, το οποίο κυκλοφόρησε το Σώμα των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, έδειξε ένα ιρανικό drone, Ababail-3 που απογειώθηκε από ένα ιρανικό αεροδρόμιο με τη μουσική επένδυση μιας επικής μελωδίας.

Η θαρραλέα αποστολή αποδείχθηκε επιτυχής, σύμφωνα με το Tasnim, το οποίο παρουσίασε τα κοντινά πλάνα του USS 'Dwight D. Eisenhower' που προφανώς έλαβε το UAV.

Το βίντεο καταγράφηκε από τόσο μικρή απόσταση ώστε οι αριθμοί στα πτερύγια των αεροσκαφών αναγνώρισης E-2C και των αεριωθούμενων αεροσκαφών F-18 στο κατάστρωμα να διακρίνονται εύκολα. Ιρανοί γραφίστες μάλιστα υπογράμμισαν μερικά από τα αεροσκάφη στο βίντεο.

Ο Tasnim ανέφερε πως η πτήση αυτή ήταν μια απάντηση στις ΗΠΑ που χαρακτήρισαν την Επαναστατική Φρουρά ως τρομοκρατική οργάνωση.

Το USS 'Dwight D. Eisenhower' είναι η ναυαρχίδα ομάδας δέκα πλοίων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τα cruisers με καθοδηγούμενους πυραύλους USS 'Monterey,' USS 'San Jacinto' και USS 'Vella Gulf'.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail