Αστυνόμοι παληκάρια από τη Λιβαδειά "πάτησαν" κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη και την έθαβε σε οικόπεδα

Στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε πλήρως εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας και η σύλληψη των μελών της, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (15-04-2019) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Βοιωτίας (Ορχομενός, Λιβαδειά), της Χαλκίδας & της Αρκίτσας Φθιώτιδας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπό την άμεση εποπτεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκαν και (2) αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας (Τμήματα Ασφαλείας Λαμίας & Χαλκίδας).

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) συνολικά μέλη της ομάδας (6 άνδρες & 2 γυναίκες), ενώ συνελήφθησαν τα επτά (7) και συγκεκριμένα τα δύο (2) «αρχηγικά» της στελέχη, ημεδαποί ηλικίας 26 & 28 ετών, μία 24χρονη ημεδαπή, καθώς και τέσσερις (4) άνδρες, τρεις ημεδαποί & ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 25 έως και 44 ετών.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019/16042019stereaejarthrwsh002.jpg
Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, αλλά και για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατά περίπτωση για κατοχή, διακίνηση, μεταφορά, αποθήκευση κ.λ.π.).

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς ταυτοποιήθηκε 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης την εγκληματική ομάδα. Έδρα του προμηθευτή, ο οποίος είχε συγκεκριμένο προσωνύμιο, ήταν η περιοχή της Χαλκίδας, ενώ υπολογίζεται ότι τα κέρδη του από την πώληση των ναρκωτικών στην εν λόγω ομάδα, ανέρχονται στις (18.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται (56) ακόμη άτομα – πελάτες της εγκληματικής ομάδας, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019. Ως προς την οργανωτική της δομή, διέθετε ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της, με διακριτούς ρόλους (μεταφορείς, διακινητές κ.α.), ενώ ο σκοπός της ήταν η συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες περιοχών του Ορχομενού και της Λιβαδειάς.

Τα μέλη της μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες στους «αρχηγούς» τους στον Ορχομενό, που αποτελούσε και την έδρα της ομάδας, ενώ στη συνέχεια οι τελευταίοι απέκρυπταν - έθαβαν τις ποσότητες αυτές, σε διάφορα αγροτεμάχια και οικόπεδα, τόσο εντός και εκτός της πόλης, καθώς και σε ευρύτερες περιοχές αυτής.

Τα σημεία απόκρυψης, τα οποία φυσικά γνώριζαν μόνο οι «αρχηγοί», εναλλάσσονταν συχνά, τακτική η οποία αποτελούσε μέρος της υποδομής που είχαν διαμορφώσει, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους, ενώ καθημερινά παραλάμβαναν από τις «καβάτζες» τους μόνο τις αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να καλύψουν τις «παραγγελίες» τους.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019/16042019stereaejarthrwsh003.jpg
Η συνολική ποσότητα των ναρκωτικών που διακινήθηκαν, τμηματικά σε συσκευασίες των (0,5) & (1) γραμμαρίου, ανέρχονται στα (2) κιλά περίπου ηρωίνης & (3,5) κιλά κάνναβης, ποσότητες οι οποίες αποκόμισαν στα «αρχηγικά στελέχη» της ομάδας, το χρηματικό όφελος τουλάχιστον των (85.000) ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα μέλη αμείβονταν για τις υπηρεσίες τους με μικροποσότητες ναρκωτικών, για την κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες συντονισμένες έρευνες τόσο στις οικίες των μελών, όσο και στην οικία του προμηθευτή, παρουσία εκπροσώπων των δικαστικών Αρχών, όπου βρέθηκαν τόσο εντός αυτών, όσο και στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • (13) κινητά τηλέφωνα, καθώς και διάφορα παρελκόμενα αυτών,
  • (1) Ι.Χ.Φ. & (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών,
  • συνολικά το χρηματικό ποσό των (9.180) ευρώ,
  • (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( usb ) κ.α.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail