Ξέφραγο αμπέλι τα νοσοκομεία - Ανατίναξαν ΑΤΜ σε περιβάλλοντα χώρο


Την Κυριακή τα ξημερώματα 4:30 η ώρα, τέσσερα άτομα με φορτηγάκι εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου, σπάζοντας τα λουκέτα αφύλακτης πύλης και αποπειράθηκαν να κλέψουν το ΑΤΜ το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός του χώρου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Πάρκαραν το φορτηγάκι στην πίσω πλευρά του κτηρίου, έσπασαν το κάγκελο του παραθύρου ύψους 3 μέτρων, εισέβαλαν από το παράθυρο, διέλυσαν το ΑΤΜ, αλλά δεν κατάφεραν να το φορτώσουν στο φορτηγάκι γιατί ήταν βιδωμένο στο πάτωμα και χτύπησε ο συναγερμός. Μπήκαν στο φορτηγάκι και οδηγώντας πολύ επικίνδυνα στον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς ευτυχώς να επιτεθούν στον φύλακα, ο οποίος έτρεξε γιατί χτύπησε ο συναγερμός. Παράτησαν το φορτηγάκι στον ελαιώνα του Δρομοκαϊτείου και διέφυγαν.

Είναι η τρίτη φορά που προσπάθησαν να κλέψουν το ΑΤΜ του Δρομοκαϊτείου. Τις δύο πρώτες φορές εντός του 2018 που το μηχάνημα ήταν τοποθετημένο στον περιβάλλοντα χώρο κοντά στο θυρωρείο, το ανατίναξαν, όπως αναφέρει η ομοσπονδία.

Το Δρομοκαϊτείο Νοσοκομείο που είναι ανεπτυγμένο σε 400 στρέμματα δάσους με διάσπαρτα νοσηλευτικά τμήματα, φυλάσσεται μόνο από εννέα φύλακες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με την φύλαξη του θυρωρείου και με την φύλαξη των επειγόντων περιστατικών (δύο στην βάρδια). Συχνά έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπών, βίας και διακίνησης ναρκωτικών καθότι νοσηλεύονται πολλές φορές τοξικομανείς. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Το συμβάν αυτό στο Δρομοκαϊτείο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κλοπών και φαινομένων βίας και ανομίας που συμβαίνουν στα Νοσοκομεία εξαιτίας της πλημμελούς φύλαξης. Να θυμίσουμε ότι στο ΑΧΕΠΑ όπως καταγγέλλουν οι Εργαζόμενοι και το Σωματείο τα φαινόμενα ανομίας είναι καθημερινά. Καθημερινά εκτός των κλοπών έχουμε φαινόμενα ξυλοδαρμών συναδέλφων από συνοδούς και ασθενείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail