Αναπάντεχο δώρο από τις ΗΠΑ για τις εξαγωγές της ελληνικής φέτας

baklava / pixabay
Έπειτα από καίρια παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας, θετική έκβαση για τη Φέτα είχε το θέμα της αλλαγής της δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ για ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα.

Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν σχεδιάσει την ανακατάταξη της Φέτας σε δασμολογική κλάση στην οποία οι δασμοί ανέρχονται στο 9,6% από 0% αυτή τη στιγμή, έπειτα από καίρια παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σχετική επιστολή που εστάλη στις αμερικανικές αρχές, τελικώς αυτό να αποφευχθεί οριστικά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου από την αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP) «η ανάκληση της πρόθεσης δασμολογικής ανακατάταξης εισαγόμενων πρόβειων τυριών στις ΗΠΑ, λόγω κριθείσης επαρκούς της υφιστάμενης κατάταξης».

Σημειώνεται ότι με επιστολή του προς την CBP ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, είχε επισημάνει από το Νοέμβριο του 2018 την σημασία που δίνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας στις εξαγωγές της Φέτας αναπτύσσοντας αναλυτικά τα επιχειρήματα με βάση τα οποία μια αύξηση των εισαγωγικών δασμών δεν είναι ορθή ούτε πολιτικά ούτε τεχνικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail