Η Αγκυρα ανησυχεί για...περικύκλωσή της στην Ανατολική Μεσόγειο

Έντονα θορυβημένη φέρεται η Άγκυρα με τις τελευταίες εξελίξεις σε μια σειρά χωρών όπως η Αλγερία, Λιβύη και Σουδάν, όπου ανατρέπονται οι φιλοτουρκικές κυβερνήσεις με συνέπεια την σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με την συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, Γαλλίας και ΗΠΑ στο ενεργειακό τομέα, φαίνεται ξεκάθαρα, τουλάχιστον προς το παρών, ότι η Τουρκία βγαίνει εκτός παιχνιδιού στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της και όχι μόνο.


Όπως αναφέρει σε εκτενές άρθρο της η φιλοτουρκική εφημερίδα Türkiye, τα τελευταία γεγονότα στην Λιβύη όπου όπως υποστηρίζει υπάρχει δάχτυλος της Αιγύπτιου και της Σαουδικής Αραβίας, όπως και το πραξικόπημα στο Σουδάν, αλλά και τα γεγονότα στην Αλγερία, δηλαδή σε μουσουλμανικές χώρες, είναι κινήσεις εναντίον της Τουρκίας και σχετίζονται με το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο, με συνέπεια η Τουρκία να στερείται σταδιακά από κάθε σύμμαχο της στην ευρύτερη περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail