Στα όριά τους δικαστές κι εισαγγελείς μετά την επίθεση στα Εξάρχεια: Πάρτε μέτρα να δουλεύουμε χωρίς να φοβόμαστε!

Freepen.gr - Στα όριά τους βρίσκονται δικαστές κι εισαγγελείς μετά την επίθεση στα Εξάρχεια από ομάδες ενόπλων για να αποτραπεί νόμιμη έρευνα για υπόθεση ναρκωτικών. Η Ενωση Δικαστών & Εισαγγελέων αναφέρει:

Η χθεσινή οργανωμένη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως στόχο την αποτροπή νόμιμης κατ’ οίκον έρευνας σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, φανερώνει το θράσος που επιδεικνύουν εγκληματικές ομάδες απαιτώντας πλέον ένοπλα την μη εφαρμογή του νόμου. 

Αναδεικνύει επίσης τις δομικές αδυναμίες της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες, να μπορούν απερίσπαστοι και χωρίς κανέναν φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα να επιτελούν το καθήκον τους.


Αλλά και η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων:

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

- λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,

- αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail