Ελληνικό παράδοξο

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα βόρεια σύνορά της είναι ερμητικά κλειστά και διάπλατα ανοιχτά τα ανατολικά (νησιά, Έβρος). Μια παραδοξότητα διαχρονικά αποδεκτή από τον καθεστωτικό εθνομηδενισμό που ως γνωστόν «κατοικοεδρεύει» σε όλο το διαβρωμένο και εξαρτημένο πολιτικό σύστημα.


Μετά και τα σημερινά γεγονότα σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης είναι πρόδηλο πως η μειωμένη εθνική κυριαρχία δεν αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στο μεταναστευτικό σε όλες τις προεκτάσεις του (δημογραφικό, κοινωνικό κλπ). 

Κι επειδή η εντολοδόχος κυβέρνηση Τσίπρα είναι ανίκανη, παρά τον πακτωλό χρημάτων, να διαχειριστή το μεταναστευτικό τουλάχιστον σε αξιοπρεπές επίπεδο έχουμε τις οικτρές εικόνες σε Σάμο, Μόρια, Διαβατά κ.α. 

Και επιπλέον, η χώρα γίνεται αποδέκτης κατηγοριών και εξευτελιστικών νουθεσιών από εκείνους τους ξένους που του επέβαλλαν τα κλειστά σύνορα στο βορρά και να μετατραπεί η χώρα με την πάροδο του χρόνου σ΄ ένα απέραντο hot spot.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail