Ρωσικά πολεμικά πέρασαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας: Γιατί οι δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης μετά το Β' ΠΠ

Freepen.gr - Τέσσερα πλοία του ρωσικού βόρειου στόλου έχουν εισέλθει στη θάλασσα της Ιαπωνίας ενώ πλέουν  προς το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στη ρωσική Απω Ανατολή, δήλωσε ο στόλος την Τρίτη.

Η υπερσύγχρονη φρεγάτα Admiral Gorshkov, το σκάφος διάσωσης Nikolai Chiker, το πολυλειτουργικό πλοίο εφοδιαστικής Elbrus και το θαλάσσιο βυτιοφόρο Kama θα φτάσουν στο Βλαδιβοστόκ την Τετάρτη για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 74η επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου.

Η ναυτική ομάδα, η οποία ξεκίνησε από το Severomorsk της Ρωσίας στις 26 Φεβρουαρίου, θα συνεχίσει το ταξίδι της σε μεγάλες αποστάσεις μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Βλαδιβοστόκ.

Η Μόσχα και το Τόκιο δεν έχουν υπογράψει μια ειρηνευτική συνθήκη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των αντιμαχόμενων ισχυρισμών τους για τέσσερα νησιά (Κουρίλες) του Ειρηνικού. Μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται κάποιο σημάδι ότι θα μπορούσαν να διευθετήσουν τις διαφορές τους στο εγγύς μέλλον, και η Ρωσία ενίσχυσε την στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail