Σε δυνατό εξαγωγέα όπλων εξελίσσεται η Σερβία - Από τους μεγαλύτερους πελάτες της οι...ΗΠΑ

Freepen.gr - Οι εξαγωγές σερβικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αυξήθηκαν κατά 13,9% και ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων από τη Σερβία είναι η Αμερική, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εγχώριων ειδικών βιομηχανιών προορίζεται για εξαγωγή, ανέφερε η RTS και σημειώνει το politika.rs.

"Από τη συνολική παραγωγή, πάνω από το 90 τοις εκατό εξάγουμε όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό. Εξάγουμε βλήματα όλων των διαμετρημάτων, χειροβομβίδες, πυραύλους, συστήματα αεροπορίας" λέει ο Života Vučić, εκπρόσωπος της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο βοηθός γενικός διευθυντής του JP Jugoimport SDPR, Aleksandar Lijakovic σημειώνει ότι το πρώτο τεχνολογικό επίτευγμα είναι η ανάπτυξη πυροβολικών συστημάτων, σύνθετων συστημάτων μάχης και η παραγωγή και ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το «Νόρα» και το «Λαζάρ» εισέρχονται αργά στις Σερβικές Ενόπλες Δυνάμεις. Έχουμε πουλήσει το σύστημα «νορα» σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο.Αυτό που είναι σημαντικό είναι και οι τεχνολογικές ανακαλύψεις στο πυροβολικό πυραύλων που ακολουθούνται από πυραυλοκίνητα συστήματα», επισημαίνει ο Lijakovic.

Οι κύριοι εξαγωγικοί προορισμοί πέρυσι ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία και η Βουλγαρία και η Αίγυπτος ενώ εισαγωγές έγιναν από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία.

Τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα θα παρουσιαστούν στην 9η Διεθνή Έκθεση Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού "Partner 2019" στα τέλη Ιουνίου στο Βελιγράδι, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail