Η Τουρκία είναι αδιανόητο να βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ

Samueles / pixabay
Οι Γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - O καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης, μιλώντας στον 98.4 για την στάση του Ερντογάν έναντι Ρωσίας και ΗΠΑ, εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη κι αν πρόθεση του Ερντογάν ήταν να αφήσει το ΝΑΤΟ, για την δυτική συμμαχία η Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας και το πιθανότερο που θα συμβεί είναι αν επιμείνει ο Τούρκος Πρόεδρος να χαθεί ο ίδιος από το πολιτικό προσκήνιο.

Σε καμία περίπτωση πάντως οι εξελίξεις πάντως δεν προοιωνίζονται λύσεις για σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου για επανα-ρυμούλκηση της Τουρκίας στα συμφέροντα των ΗΠΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θα επιχειρήσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις της έναντι του Ελληνισμού, ως αντίβαρο.

Ο Γιώργος Φίλης μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις με το Ισραήλ γύρω από τους εποικισμούς στην Δυτική όχθη , αλλά και τις εξελίξεις στην Λιβύη, υπογραμμίζοντας το πόσο αναγκαία είναι μια σταθερή πορεία στη περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail