Με τρεις νέες ναυτικές βάσεις κλειδώνει Μεσόγειο, Ερυθρά και Σουέζ η Αίγυπτος

Freepen.gr - Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου χτίζουν πλέον πάνω από τρεις νέες ναυτικές βάσεις για να εξασφαλίσουν 3 σημαντικές στρατηγικές κατευθύνσεις αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Mahmoud Gamal

Συγκεκριμένα δημιουργείται Ναυτική Βάση στο Ras Banas στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα νότια σύνορα, στο κανάλι του Suez και στο Matrouh στα δυτικά σύνορα με τη Λιβύη.

Ταυτόχρονα, το αιγυπτιακό ναυτικό αναβαθμίζει την παλιά λιμενική υποδομή για να φιλοξενήσει μονάδες του στόλου στη βάση Safaga στην Ερυθρά Θάλασσα, το αρχηγείο του νότιου στόλου της Αιγύπτου και τη βάση στο Ras Al-Tin στη Μεσόγειο.

Η Αίγυπτος διαρκώς τα τελευταία χρόνια δυναμώνει στρατιωτικά, προχωρά στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, παίζει εξαιρετικά τη διπλωματία των εξοπλισμών και κανείς δεν τολμά να την αμφισβητήσει. Σε απλά λόγια, το Κάιρο κάνει όλα όσα δεν κάνουμε εμείς.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail