Αραβική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ στέλνουν τρομοκράτες για να ελέγξουν τα σύνορα Συρίας-Ιράκ

Freepen.gr - Η αραβική εφημερίδα Al-Watan δημοσίευσε τη Δευτέρα ότι η αμερικανικής υποστήριξης Jaysh Mughawar Al-Thura αναγκάζει δεκάδες νέους από το στρατόπεδο al-Rukban να ενταχθούν στις τάξεις της στην περιοχή al-Tanf κοντά στα ιρακινά σύνορα. Αναφερόμενη σε πηγές της στην τρομοκρατική οργάνωση, η Al-Watan έγραψε ότι το νέο αυτό προσωπικό προχωράει σε εντατική στρατιωτική εκπαίδευση για μια μεγάλη μάχη στο εγγύς μέλλον.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι αυτές οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκδιώξουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό και την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ιράν (IRGC) από την κύρια συνοριακή πόλη Albukamal και την μεγάλη πόλη Al-Maydeen στην επαρχία του Deir Ezzor.

Η Al-Watan ανέφερε επίσης πηγές πληροφόρησης που ανέφεραν ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν επίσης στείλει δυνάμεις σε αυτά τα μέτωπα για να βοηθήσουν στην επίθεση.

Οι πηγές ανέφεραν επίσης τις προσπάθειες της SDF για την αποστολή περισσότερου εξοπλισμού στην περιοχή, προσθέτοντας ότι ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η μείωση της διεθνούς οδού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έστειλε νέες στρατιωτικά κονβόι, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων φορτηγών που μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, από την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν σε περιοχές που ελέγχονται από την SDF ανατολικά του Ευφράτη.

Πρόσθεσε ότι πάνω από 810 φορτηγά που μετέφεραν στρατιωτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για το συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν φθάσει στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail