Όταν δηλώνεις αντιεθνικιστής στη σημερινή Ελλάδα είσαι ψεύτης και υποκριτής

192635 / pixabay
Επειδή μας έσπασαν τα νεύρα αρκετά, αντιεθνικιστης είσαι όταν κλαις για τους Παλαιστίνιους αλλά όχι για τους Βορειοηπειρώτες. Όταν βρίσκεις άλλοθι για τον Παλαιστίνιο με το μαχαίρι αλλά όχι για τον Κατσίφα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αντιεθνικιστής είσαι επίσης όταν υπερασπίζεσαι το δικαίωμα μιας χούντας σλαβόφωνων και όχι της συντριπτικής πλειοψηφίας σλαβόφωνων και μη, Μακεδόνων που υπήρξαν θύματα εθνοκαθάρσεων. Όταν ακόμη συνδέεις την απελευθέρωση της Τριπολιτσας, ένα μεμονωμένο πολεμικό επεισόδιο με την οργανωμένη-προμελετημένη γενοκτονία εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων αλλά και τις εθνοκαθαρσεις των Κούρδων.

Αντιεθνικιστής είσαι όταν θεωρείς πως ο Κεμάλ είχε κληρονομικό χάρισμα και ξεκίνησε την γενοκτονία των Ελλήνων το 1914 γιατί θύμωσε επειδή είδε στο φλιτζάνι ότι ο ελληνικός στρατός θα αποβιβαζόταν στη Σμύρνη το 1919.

Αντιεθνικιστής είσαι όταν κατηγορείς όσους δε θέλουν πρόσφυγες και παράνομους οικονομικούς μετανάστες στην περιοχή τους αλλά τη δεκαετία του 1990 είχες δώσει αγώνα για να μην εγκατασταθούν Πόντιοι από τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης στη Θράκη.

Με δύο λόγια όταν δηλώνεις αντιεθνικιστής στη σημερινή Ελλάδα είσαι ψεύτης και υποκριτής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail