Η Ρωσία αποχώρησε από το Ταλ Ριφαάτ - Με το δάκτυλο στην σκανδάλη οι Σύριοι αν ξεμυτίσουν Τούρκοι

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός έχει αποσυρθεί επισήμως από την κεντρική πόλη Tal Rifa'at στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου. Αυτή η κίνηση από το ρωσικό στρατό έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφού πραγματοποίησε κοινές περιπολίες με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην ύπαιθρο του Tal Rifa'at.

Παρά τη ρωσική αποχώρηση, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) αρνήθηκε να εγκαταλείψει την πόλη. Αντιθέτως, έχειν ενισχύσει τις άμυνές του γύρω από το Tal Rifa'at και τα γειτονικά του χωριά.

Το Ιράν έχει απορρίψει επίσης τα αιτήματα της Τουρκίας να αποσυρθεί από τις σιίτικες πόλεις Αλ Ζάχρα και Νουμπλ στο βορειοδυτικό Χαλέπι όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις  της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του κλάδου από τη Συρία.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Τουρκία θα δοκιμάσει να πλησιάσει στο Tal Rifa'at που τόσο καιρό ήθελε να ελέγξει. Με τα σημερινά δεδομένα η λογική λέει όχι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail