Ποινική δίωξη σε Βρετανό πρώην μουσουλμάνο και νυν ελληνορθόδοξο στην Πόλη για προσβολή του Κεμάλ!

Freepen.gr - Ο δικηγορικός σύλλογος της Κωνσταντινούπολης προχώρησε σε μήνυση κατά του Hamza Andreas Tzortzis, βρετανού μουσουλμάνου που έγινε ελληνορθόδοξος, ο οποίος είναι ερευνητής του ισλάμ και πραγματοποιεί δημόσιες ομιλίες. Σε μια από αυτές άσκησε σκληρή κριτική στον Κεμάλ Ατατούρκ προσελκύοντας την προσοχή των τουρκικών ΜΜΕ σύμφωνα με το turkishminute.com.

Ο Τζώρτζης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου κάλεσε το ακροατήριο να αποφασίσει εάν ο Ατατούρκ, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν φίλος του Θεού ή ο διάβολος αφού μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις κατά τα πρώτα έτη της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ένας από τους φοιτητές στο ακροατήριο απάντησε στην ερώτησή του, φωνάζοντας: "Διάβολος".

Ο δικηγορικός σύλλογος προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Τζώρτζη με την κατηγορία της κατάφωρης προσβολής της μνήμης του Κεμάλ. Επίση ξεκίνησε εκστρατεία στα κοινωνικά μέσα με αίτημα να απολογηθεί δημόσια το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Ο Τζώρτζης προσκλήθηκε στο πανεπιστήμιο από το ισλαμικό ερευνητικό σωματείο της σχολής, το οποίο πρόσκεται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο νόμος 5816, με τίτλο "Ο νόμος σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον του Ατατούρκ", προστατεύει "τη μνήμη του Ατατούρκ" από προσβολή από οποιονδήποτε Τούρκο πολίτη. Ένα αδίκημα κατά της μνήμης του Ατατούρκ τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail