Η Ινδία δίνει $900Μ και αγοράζει 21 Mig-29 με το κλειδί στο χέρι

Freepen.gr - Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) σκοπεύει να αγοράσει 21 ρωσικά αεροσκάφη MiG-29 για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα των αεροσκαφών σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

"Τα αεροσκάφη είναι έτοιμα και η Ρωσία έχει υποσχεθεί να παραδώσει και τα 21 μαχητικά εντός 18 μηνών", ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αεροπορίας στο Hindustan Times, την Πέμπτη.

Η IAF απαιτεί 42 μοίρες (καθέ μία από τις οποίες περιλαμβάνει 16-18 μαχητικά) για τις δραστηριότητές της, αλλά έχει μόνο 30 επί του παρόντος. Περισσότερες μοίρες αναμένεται να παροπλιστούν τους επόμενους μήνες. Τα γαλλικά Rafale θα παραδοθούν στη χώρα το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τα συστήματα MiG-29 έχουν αναβαθμιστεί με ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα ραντάρ, χειριστήρια και συστήματα αεροηλεκτρονικής, δεξαμενές ραχιαίας και πτέρυγας και δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα.

"Η τιμή είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Η αντοχή του αεροσκάφους είναι πλέον σχεδόν 5 ώρες με τις πρόσθετες δεξαμενές καυσίμων ", ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Η IAF έχει ήδη τρεις μοίρες του MiG-29 που βρίσκονται στα δυτικά σύνορα. Η χώρα διαθέτει μια εγκατάσταση για τη συντήρηση κι επισκευή των αεροσκαφών αυτών, όπου μερικά από τα MiG-29 αναβαθμίζονται με τη βοήθεια του ρώσου κατασκευαστή.

"Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια νέα εγκατάσταση για να διατηρήσουμε τους μαχητές. Επιπλέον, η εγκατάσταση Ozar έχει εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 75% του στόλου είναι πάντοτε διαθέσιμο για επιχειρησιακή ανάπτυξη », δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

"Είναι σημαντικό ότι η IAF έχει ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό πληρώματος και συντήρησης. Η εισαγωγή των μαχητικών δε θα απαιτήσει κάποια νέα προσπάθεια", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail