Αυξήθηκαν κατά 1300% οι μηνύσεις πολιτών στην Τουρκία για προσβολή του Ερντογάν

Freepen.gr - Ο αριθμός των ατόμων που καταδικάστηκαν για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας αυξήθηκε 13 φορές κατά τα τρία πρώτα χρόνια της προεδρίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σύγκριση με την προηγούμενη προεδρική θητεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dogrulukpayi.com.

Συνολικά, 12.173 άτομα δέχθηκαν κατηγορίες για προσβολή του προέδρου από το 2014 έως το 2017. Ο ιστότοπος dogrulukpayi.com βασίστηκε στην έκθεσή του στα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξετάζοντας τις υποθέσεις προεδρικών προσβολών μεταξύ του 1986 και του 2017, κατά τις οποίες κατατέθηκαν συνολικά 13.889 μηνύσεις εναντίον ατόμων.

Ενώ 233 άνθρωποι καταδικάστηκαν για προσβολή του προέδρου κατά τη διάρκεια της θητείας του 11ου Προέδρου Abdullah Gül, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 3.221, 13 φορές υψηλότερος, κατά τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του Ερντογάν.

Η προσβολή του προέδρου προβλέπει ποινή ενός έως τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα.

Εκατοντάδες άτομα στην Τουρκία, ακόμη και μαθητές γυμνασίου, κατηγορούνται για προσβολή του Ερντογάν. Η παραμικρή κριτική θεωρείται προσβολή και έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιπτώσεων κατά τις οποίες οι πολίτες ενημερώνουν τους άλλους ισχυριζόμενοι ότι προσβάλλουν τον πρόεδρο, την κυβέρνηση ή τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail