Μετά τα Su-25, πήγε κι ο Σόιγκου να δει τον Ασαντ - Να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις στη Συρία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ και ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συναντήθηκαν στη Δαμασκό την Τρίτη και συζήτησαν για την κατάσταση τόσο στην επαρχία του Ιντλίμπ όσο και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

"Οι δύο πλευρές είδαν με την ίδια προσοχή την ανάγκη κοινής εργασίας για την αναζήτηση κατάλληλων λύσεων για την επιστροφή της ασφάλειας και της σταθερότητας στις δύο αυτές περιοχές της Συρίας" αναφέρει το SANA.

Ο Ασαντ δήλωσε σε συνομιλίες ότι "ο στρατιωτικός-πολιτικός συντονισμός με τη Ρωσία σε υψηλό επίπεδο έχει γίνει ένας από τους βασικούς παράγοντες που εξασφάλισαν τη σταθερότητα του συριακού λαού και την επιτυχία στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατική ομάδα της Jabhat al-Nusra".

"Ορισμένες χώρες αγωνίζονται ενάντια στους τρομοκράτες μόνο με λόγια, αλλά στην πράξη προσυπογράφουν μαζί τους και συνεχίζουν να τις καλύπτουν σε ορισμένες περιοχές", ανέφερε ο Άσαντ. "Αυτή η πολιτική ενθαρρύνει την επέκταση της τρομοκρατίας και οδηγεί σε αυξανόμενο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων",  συμπλήρωσε.

Ο Σόιγκου τόνισε ότι η χώρα του προχωράει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μαζί με το Συριακό Αραβικό Στρατό, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να προσφέρει όλες τις μορφές πιθανής υποστήριξης προς το συριακό λαό για να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση όλων των συριακών εδαφών και να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα , την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Συρίας".

Είναι εμφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις στη Συρία. Μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψαν τα βομβαρδιστικά Su-25 έπειτα από ένα περίπου χρόνο απουσίας ενώ ο στρατός έχει ξεκινήσει επιθέσεις στο νότο της επαρχίας του Ιντλίμπ. 

Στη δήλωση του Σόιγκου ας κρατήσουμε αυτό το "όλων". Μπορεί να μας χρειαστεί, ειδικά όσον αφορά ανατολικά του Ευφράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail