Έρχεται το δεύτερο υποβρύχιο Scorpene για την Ινδία κι ακολουθούν σύντομα άλλα τέσσερα

INS Khanderi (Image: Hindustan Times)
Freepen.gr - Το δεύτερο υποβρύχιο Scorpene-class της Ινδίας, INS Khanderi, θα τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με μια πηγή στον τομέα της άμυνας του The Hindu.

"Το Khanderi έχει ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές και βρίσκεται στα τελικά στάδια αποδοχής. Αναμένεται να ανατεθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου», ανέφερε η πηγή της άμυνας όπως ανέφερε το The Hindu.

Τα γαλλικά υποβρύχια Scorpene που κατασκευάστηκαν στην Ινδία έχουν χαρακτηριστεί ως κατηγορία Kalvari. Το πρώτο υποβρύχιο INS Kalvari τέθηκε σε υπηρεσία στις αρχές του μήνα. Το INS Karanj, το τρίτο υποβρύχιο Scorpene, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και θα μπορούσε να είναι έτοιμο για υπηρεσία μέχρι το τέλος του έτους.

Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι το τέταρτο υποβρύχιο INS Vela είναι έτοιμο να καθελκυστεί στο νερό για δοκιμές γύρω στα τέλη της χρόνιας.

Τα τελευταία δύο υποβρύχια INS Vagir και INS Vagsheer βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια κατασκευής στη γραμμή συναρμολόγησης. Το πέμπτο υποβρύχιο βρίσκεται στα τελικά στάδια πριν την ένωση των πέντε ξεχωριστών τμημάτων.

Το Πολεμικό Ναυτικό λειτουργεί σήμερα 4 υποβρύχια γερμανικής κατηγορίας HDW και 9 ρωσικά υποβρύχια κατηγορίας Kilo.

Το συμβόλαιο για την παραγωγή έξι υποβρυχίων κατηγορίας Scorpene άγγιξε τα 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια κι υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2005 στο πλαίσιο του Έργου 75. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Πρόσφατα, η Ινδία ενέκρινε επίσης την απόκτηση πάνω από 100 βαρέων τορπίλων για να εξοπλίσει τα σε έξι υποβρύχια Scorpene.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail