Τον Οκτώβριο οι S-400 στην Τουρκία - "Αναγκαίοι για την ασφάλεια 82 εκ. κατοίκων"

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar δήλωσε ότι η αγορά των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας αποτελεί ζήτημα αναγκαιότητας και ζωτικής σημασίας για την προστασία του πληθυσμού της χώρας.

Μιλώντας στο γραφείο συντακτών της υπηρεσίας Anadolu, ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση των ρωσικών συστημάτων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Υπερασπίστηκε την απόφαση της Αγκυρας αναφέροντας ότι η χώρα έχει 82.000.000 πληθυσμό που πρέπει να προστατεύσει.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι ενώ η Τουρκία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, η συμμαχία δεν κάνει αρκετά για την προστασία της Τουρκίας και επομένως η χώρα χρειάζεται συστήματα αεράμυνας από αλλού.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν επίσης να πιέσουν την Ινδία να ακυρώσει τη συμφωνία των S-400 με τη Ρωσία. Ωστόσο το Νέο Δελχί ανακοίνωσε ότι το θέμα δεν είναι προς συζήτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail