Πως το ινδικό μαχητικό MiG-21 κατέρριψε το πακιστανικό F-16

Freepen.gr - Η ανακοίνωση της Ινδίας ότι ένα δικό της MiG-21 κατέρριψε ένα πιο σύγχρονο πακιστανικό F-16 φαίνεται αρχικά εντυπωσιακό και απίθανο, αλλά ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο Mikhail Khodarenok δήλωσε στο RT είπε στη Ρωσία ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που αφορούν την Ινδική Αεροπορία (IAF) που δεν είναι ευρύτερα γνωστές.

Σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό, η αεροπορία του χρησιμοποίησε τα εγχώρια JF-17 Thunder jets για να αντιμετωπίσουν τα ινδικά αεροσκάφη MiG-21 πάνω από την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ και ότι δεν κατερρίφθη F-16.

Θα μπορούσε όμως ένα MiG-21 να καταρρίψει ένα F-16;

Οι αναφορές ειδήσεων από τις ζώνες μάχης συχνά περιέχουν "ανακρίβειες ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα MiG-21 δεν θα μπορούσε να χτυπήσει ένα F-16, αν και τα δύο αεροπλάνα είναι εντελώς «διαφορετικές γενιές», σχολιάζει ο Mikhail Khodarenok, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και συνταγματάρχης ε.α. που υπηρέτησε στις ρωσικές δυνάμεις πυραυλικής άμυνας.

Το MiG-21 είναι αεροσκάφος τρίτης γενιάς, το οποίο εισήχθη στον Σοβιετικό στρατό το 1959. Το F-16 είναι τέταρτης γενιάς, που τέθηκε σε λειτουργία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα.

Προφανώς, το F-16 έχει πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ακτίνας μάχης 547 χλμ., Σε σύγκριση με τα 370 χλμ. Του MiG-21.

Ωστόσο, ο Khodarenok εξήγησε ότι το MiG-21-93 «Bison» που χρησιμοποιείται από την Ινδική Πολεμική Αεροπορία είναι "σε μεγάλο βαθμό μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του αεροσκάφους".

"Το σύστημα ραντάρ" Spear "επιτρέπει τον εντοπισμό των εισερχόμενων εχθρικών αεροσκαφών σε απόσταση 57 χιλιομέτρων μπροστά και 30 χιλιόμετρα πίσω. Μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα οκτώ στόχους, με "τη γρήγορη αναζήτηση και την αυτόματη λήψη οπτικά παρατηρημένων στόχων σε κατάσταση μάχης που καταλήγουν συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ή πυροβόλου".

Το MiG-21 Bison διαθέτει μεσαίου βεληνεκούς R-77 αυτοκαθοδηγούμενους πυραύλους ως μέρος του οπλοστασίου του. Έχουν ένα εύρος 110 χιλιομέτρων και μπορούν να φτάσουν την ταχύτητα των 4250 χλμ / ώρα, ενώ φέρουν μια κεφαλή 22 κιλών, τόνισε ο Khodarenok.

"Έτσι, το MiG-21-93 θα μπορούσε να πλήξει ένα F-16. Και θα μπορούσε να το κάνει εύκολα", δήλωσε ο Khodarenok. "Εκτός αυτού, το καλύτερο αεροπλάνο είναι αυτό με τον καλύτερο πιλότο μέσα. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. "
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail