Οι ΗΠΑ το ψάχνουν να πετάξουν έξω την Τουρκία από το F-35!

ΑFΡ PHOTO / Εd JΟΝΕS
Freepen.gr - Η εξαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35 αξίας τρις δολαρίων θα ήταν δύσκολη λόγω του αναπόσπαστου ρόλου της Άγκυρας στην παραγωγική διαδικασία του αμερικανικού αεροσκάφους, αλλά όχι αδύνατη, ανέφεραν αμερικανικές πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση στο πρακτορειο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα το Reuters ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μια κίνηση που θα διευρύνει τη διχοτόμηση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έχει δείξει καμία προθυμία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400, αναγκάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν τη συνέχεια του προγράμματος των F-35 χωρίς την Τουρκία, η οποία παράγει τμήματα της ατράκτου, του εξοπλισμού προσγείωσης και των οθονών του πιλοτηρίου.

Δύο αμερικανικές πηγές που είναι εξοικειωμένες με την περίπλοκη, παγκόσμια παραγωγική διαδικασία του F-35 και την αμερικανική προσέγγιση σχετικά με το θέμα, υποστηρίζουν ότι η Τουρκία μπορεί να αντικατασταθεί:

"Υπάρχουν περίπου 800 μέρη που κατασκευάζει η Τουρκία για το F-35 και από αυτά για πολύ λίγα είναι η μοναδική πηγή", δήλωσε ένας άνθρωπος με άμεση γνώση της θέσης των ΗΠΑ, εξηγώντας ότι τα τμήματα από την Τουρκία μπορούν να αντικατασταθούν από εργολάβους που είχε προηγουμένως προσφερθεί να τα παράξουν.

«Η Τουρκία δεν είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει το πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Η αντικατάσταση ή εύρεση υποκατάστατων των τουρκικών εξαρτημάτων θα επιβραδύνει την παραγωγή για μια περίοδο τριών μηνών στη μονάδα της Lockheed Martin υποστηρίζει η συγκεκριμένη πηγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail