Ραγδαίες εξελίξεις - Τελισίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία: ή F-35 ή S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες

Sputnik / Igor Zarembo
Freepen.gr - Η στρατιωτική σχέση της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες εάν η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τσάρλυ Σάμερς σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

"Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες από την άποψη της στρατιωτικής μας σχέσης, των Patriots και των F-35", δήλωσε ο Σάμερς, όπως ανέφερε το Defense News. "Δε θα πάρουν τα F-35s αν πάρουν τους S-400" συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του Σάμερς ήρθαν αφού ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δυνάμεων των ΗΠΑ, Κέρτις Σκαπαρότι, ενημέρωσε το Κογκρέσο την Τρίτη να εμποδίσει την Τουρκία να πάρει τα F-35, εάν η Άγκυρα συνεχίσει να σχεδιάζει να προμηθευτεί το σύστημα αεράμυνας S-400.

Ο Σάμερς δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται επίσης να εμποδίσουν την Άγκυρα να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα Patriot.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πρίν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για τις παραδόσεις των συστημάτων αεράμυνας S-400 ολοκληρώθηκε και δήλωσε ότι μια νέα συμφωνία σχετικά με τις αγορές προηγμένων συστημάτων S-500 της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι δυνατή στο μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail