Δραματικές ώρες για την Boeing - Ευρωπαϊκά κράτη "κλείνουν" τον εναέριο χώρο τους για το 737 MAX

Reuters / Johan Nilsson / TT News Agency
Freepen.gr - Δραματικές είναι οι ώρες για το γίγαντα της Boeing μετά τη συντριβή της πτήσης της Ethiopian Airlines την Κυριακή καθώς ήταν το δεύτερο συμβάν με το 737 ΜΑΧ το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με το RT όλο και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη "κλείνουν" τον εναέριο χώρο τους  αναστέλλοντας τις πτήσεις του 737 ΜΑΧ.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πτήσης DY4545 της Norwegian Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση Στοκχόλμη - Τελ Αβίβ όταν πάνω από τη Ρουμανία αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Σουήδια όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Flightradar24

Η αναστροφή συνέπεσε με μια ανακοίνωση της Norwegian Airlines ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις Boeing 737 MAX 8 μετά την συντριβή της Κυριακής.

Την Τρίτη, η Αυστρία, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, ανακοίνωσαν την αναστολή όλων των πτήσεων με το ΜΑΧ 8, το οποίο βρίσκεται στους στόλους τουλάχιστον 27 εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, παρά τους πολλούς πολιτικούς που καλούν την FAA να "προσγειώσει" τα αεροσκάφη, ο αεροδιαστημικός οργανισμός επιμένει ότι είναι ασφαλή να πετάξουν και αρνήθηκε να αναλάβει δράση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail