Ευθεία απειλή: Ή ψηφίζετε το ΑΚΡ ή θα κάψω όλο το χωριό σας!

Freepen.gr - Οι κάτοικοι ενός χωριού στην περιοχή Mazıdağı της επαρχίας Mardin της Τουρκίας ισχυρίστηκαν ότι ο διοικητής μιας στρατιωτικής θέσης στο Evciler (Qesrîk) τους απείλησε με την καταστροφή των σπιτιών τους εάν δεν ψηφίσουν υπέρ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις τοπικές εκλογές για τις 31 Μαρτίου.

Ο διοικητής φέρεται να δήλωσε στους χωρικούς ότι θα κάψει το χωριό αν δεν καταμετρηθούν τουλάχιστον 200 με 300 ψήφους για το ΑΚΡ από τους χίλιους ψηφοφόρους που κατοικούν στο χωριό.

Η ιστορία εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Mezopotamya την Τρίτη, ενώ οι χωρικοί επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι φοβούμενοι για την ασφάλειά τους. Οι χωρικοί ανέφεραν επίσης ότι ο διοικητής τους κατηγορεί συχνά ότι είναι τρομοκράτες επειδή ψηφίζουν το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα, HDP.

Φυσικά η κατ' ευφημισμό δημοκρατική δύση εξακολουθεί να μη βλέπει τι συμβαίνει στο τουρκικό Κουρδιστάν τα τελευταία χρόνια όπου οι γηγενείς πολεμούνται με κάθε μέσο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail