Έσταζε μέλι ο Αποστολάκης για τη..."Βόρεια Μακεδονία"

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, συμμετείχε στις εργασίες του 4ου Οικονομικού Συνεδρίου των Δελφών (“DELPHI ECONOMIC FORUM IV - The Challenge of Inclusive Growth”), το οποίο πραγματοποιείται από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019 και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε εισαγωγική ομιλία στη θεματική ενότητα ‘’DEFENCE &ECONOMY’’ του συνεδρίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Μιλώντας για τα Βαλκάνια, θα μου επιτρέψετε να τονίσω, ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συντελέσει στην εμπέδωση και ισχυροποίηση του αισθήματος σταθερότητας, και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.

Προσβλέπουμε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Βόρεια Μακεδονία γιατί είναι για το στρατηγικό μας συμφέρον. Έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε, καθώς θα απαιτηθεί από τη χώρα αυτή συστηματικός μετασχηματισμός των Ένοπλων Δυνάμεων της, ώστε να ανταποκρίνεται στα προαπαιτούμενα πρότυπα και στις απαιτήσεις της Συμμαχίας, που αφορούν στη διαλειτουργικότητα και στην τυποποίηση.

Όπως έχω αναφέρει και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην ομόλογό μου της Βόρειας Μακεδονίας, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε υπηρεσίες Εναέριας Αστυνόμευσης, που ήδη προσφέρουμε στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο, αλλά και κάθε άλλη δυνατή υποστήριξη για την ομαλή ενσωμάτωση της χώρας στις νατοϊκές δομές.

Επιδίωξη μας είναι να καταστεί η χώρα μας, ο κύριος στρατηγικός αμυντικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας. Και θα το κάνουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail