Βήμα-βήμα φέρνει την Τουρκία στα μέτρα της η Μόσχα στη Συρία - Λίγο πριν το άνοιγμα στρατηγικού αυτοκινητόδρομου

Freepen.gr - Οι ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις συναντήθηκαν στη βόρεια πόλη Azaz την Κυριακή για να συζητήσουν την επαναλειτουργία του στρατηγικού αυτοκινητόδρομου Χαλεπίου (Συρία) - Γκαζιαντέπ (Τουρκία).

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι, οι ρωσικές και τουρκικές αντιπροσωπείες συζήτησαν την απομάκρυνση όλων των σημείων ελέγχου των ανταρτών στο συγκεκριμένο δρόμο, προκειμένου να επιτραπεί στις δυνάμεις τους να ξεκινήσουν την περιπολία στην περιοχή.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, οι ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αρχίσουν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να διαφυλάξουν την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.

Επιπλέον, οι τουρκικές δυνάμεις συναντήθηκαν με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο βόρειο Χαλέπι για να συζητήσουν την υποχρέωσή τους να αφαιρέσουν τα σημεία ελέγχου και τα οδογράγματα που έχουν τοποθετήσει γύρω από την εθνική οδό.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός συμφώνησε να αφαιρέσει τις νάρκες και τα σημεία ελέγχου του κατά μήκος του δρόμου από το Χαλέπι προς το Ταλ Ριφαάτ.

Εάν τελικά ανοίξει εκ νέου ο αυτοκινητόδρομος Χαλεπίου-Γκαζιαντέπ, αυτό θα αποτελέσει σημαντική ώθηση για τη συριακή οικονομία, διότι θα επιτρέψει στους κατοίκους να ξαναρχίσουν το εμπόριο και το εμπόριο στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail