Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ινδία για το πετρέλαιο της Βενεζουέλα - Παγερά αδιάφορο το Νέο Δελχί

AP Photo / El Nuevo Dia,Omar Perez
Freepen.gr - Σε πρόσφατο δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι το Καράκας έστειλε 620.000 βαρέλια ημερησίως στην Ινδία κατά το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, ποσοστό 66% μεγαλύτερο από το μέσο ημερήσιο φορτίο τον Ιανουάριο.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Elliott Abrams επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει την Ινδία να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο της Βενεζουέλας:

"Λέμε ότι δεν πρέπει να βοηθήσετε αυτό το καθεστώς, θα πρέπει να είστε στην πλευρά του λαού της Βενεζουέλας", δήλωσε ο Abrams στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο Λευκός Οίκος είχε στείλει το ίδιο μήνυμα σε άλλες κυβερνήσεις.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών, Raveesh Kumar, δήλωσε ότι το Νέο Δελχί θα αγνοήσει την πίεση των ΗΠΑ και θα συνεχίσει τις συναλλαγές του με τη Βενεζουέλα.

Νωρίτερα το Φεβρουάριο, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, προειδοποίησε ότι «τα έθνη και οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Βενεζουέλας από τον πρόεδρο Nicolas Maduro δε θα ξεχαστούν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail