Τουρκικό χουνέρι στη Μόσχα για την Κριμαία ή πυρά στον αέρα;

Freepen.gr - Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στις 16 Μαρτίου σε σχετική ανακοίνωση:

"Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας της Ουκρανίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, με βάση ένα παράνομο δημοψήφισμα που διεξήχθη πριν από πέντε χρόνια σαν σήμερα".

"Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την de facto κατάσταση που προκαλείται από αυτή την πράξη και επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", πρόσθεσε.

Το Μάρτιο του 2014, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά από ένα δημοψήφισμα ενώ Ρώσοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

«Η κατάσταση των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, των αυτόχθονων πληθυσμών της Κριμαίας, εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τάταρους της Κριμαίας να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια στην ιστορική πατρίδα τους, διατηρώντας την ταυτότητά τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση δε ζητά την επιστροφή της περιοχής στην Ουκρανία και είναι μάλλον όσο πιο ήπια γίνεται και πιθανότατα για διπλωματικούς λόγους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail