Και όμως η Τουρκία κατήγγειλε το Ισραήλ για...κραυγαλέο ρατσισμό!

Freepen.gr - Η Τουρκία, στις 12 Μαρτίου, κατήγγειλε τον «κραυγαλέο ρατσισμό» του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφού ονόμασε το Ισραήλ ως έθνος-κράτος «του εβραϊκού λαού» μόνο και όχι όλων των πολιτών του.

"Καταδικάζω σθεναρά αυτόν τον καταφανή ρατσισμό και τις διακρίσεις", έγραψε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, τόσο στα τουρκικά όσο και στα αγγλικά.

"1.6 εκατομμύρια Άραβες / Μουσουλμάνοι ζουν στο Ισραήλ. Θα αντιδράσουν οι δυτικές κυβερνήσεις ή θα παραμείνουν σιωπηλοί υπό πίεση;" ρώτησε ο Καλίν κι εμείς παράλληλα αναρωτιώμαστε αν θα αντιδράσεις οι δυτικές κυβερνήσεις για τα όσα υφίστανται οι Κούρδοι στην Τουρκία που είναι περίπου 15 εκ. Ή μήπως θα ενδιαφερθούν για τις δεκάδες χιλιάδες των διώξεων στη γειτονική χώρα μετά την αποτυχημένη [;] απόπειρα πραξικοπήματος;

Σε κατάσταση προεκλογικής εκστρατείας πριν από τις 9 Απριλίου, ο Νετανιάχου είπε ότι όλοι οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των Αράβων, έχουν ίσα δικαιώματα, αλλά αναφέρθηκε σε ένα νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι και κήρυξε το Ισραήλ ως το έθνος-κράτος του Εβραϊκού λαού.

"Το Ισραήλ δεν είναι κράτος όλων των πολιτών του", ανέφερε ο Netanyahu σε απάντηση σε σχόλια από Ισραηλινή ηθοποιό.

Ο Νετανιάχου κατηγορήθηκε από τους αντιπάλους του ότι δαιμονοποίησε τους Ισραηλινούς Άραβες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 17,5% του πληθυσμού, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δεξιά του πτέρυγα στις δημοσκοπήσεις του Απριλίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail