Ντιμιτρόφ: Με την Αναγνωστοπούλου υπογράψαμε στη «μακεδονική» γλώσσα!

Freepen.gr - Τα Σκόπια και η Ελλάδα θα ανοίξουν νέα συνοριακή διέλευση κοντά στη λίμνη των Πρεσπών. Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ και η αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου υπέγραψαν το πρωτόκολλο για να ανοίξει το πέρασμα Μάρκοβα - Λαιμός, το οποίο θα βοηθήσει τους πολίτες αυτής της απομονωμένης περιοχής να διασχίσουν τα σύνορα χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσουν μέχρι τη διασταύρωση Μοναστήρι - Φλώρινα.

Ο Ντιμιτρόφ χρησιμοποίησε την τελετή υπογραφής για να επιμείνει ότι ένα αντίγραφο του πρωτοκόλλου υπογράφηκε στα μακεδονικά:

Είναι χαρά μου να υπογράψουμε τη συμφωνία να ανοίξουμε τη διασταύρωση Μάρκοβα - Λαιμός στην περιοχή των Πρεσπών σε τρεις γλώσσες - στα μακεδονικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά, δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε από την πλευρά της:

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Ντιμιτρόφ, για τη συνεργασία και τη συζήτηση που είχαμε, να χαιρετίσω την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για διάνοιξη διόδου, μίας νέας διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, στην περιοχή Λαιμός.

Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία βασίζεται στις διατάξεις της ιστορικής συμφωνίας την οποία υπογράψαμε, της μεγάλης, της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και της βαλκανικής χερσονήσου.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail