Αποθέωση Βίτσα από την πακιστανική κοινότητα: Θα ήθελα να μιλάω ουρντού, ζήτω το Πακιστάν!

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το ακροατήριο σε ομιλία του σε εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων βλέποντας λιγότερες οικογένειες σε σχέση με μεμονωμένα άτομα: «Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Επίσης φάνηκε απογοητευμένος διότι δεν μπορούσε να μιλήσει στα ουρντού αλλά «δυστυχώς» στα ελληνικά: «Θα ήθελα να μιλάω ουρντού, ώστε να σας δείξω και το πάθος αυτών που θέλω να σας πω. Αλλά δυστυχώς θα τα πω ελληνικά, ελπίζω πολλοί από εσάς να καταλαβαίνουν, και εδώ ο φίλος μου ο Τσάβι, ό,τι χρειαστεί θα το μεταφράζει».

Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του κοινού ώστε σε κάποιοι το σημείο ο κόσμος τον διέκοψε φωνάζοντας: «Ζήτω το Πακιστάν, ζήτω η Ελλάδα», φράση που επανέλαβε και ο υπουργός.

Ακολουθεί η ομιλία του:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail