Δύο σημαντικοί αριθμοί από την Τουρκία εξηγούν γιατί πρέπει να έχεις αμυντική βιομηχανία

ΑFΡ
Freepen.gr - Το Διεθνές Ειρηνευτικό Ινστιτούτο Ερευνών της Στοκχόλμης (SIPRI) ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία αύξησε τις εξαγωγές όπλων κατά 170 τοις εκατό κατά την προηγούμενη τετραετή περίοδο (μεταξύ του 2014 και του 2018), σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Το τριάντα τοις εκατό των συνολικών εξαγωγών όπλων της Τουρκίας αγοράστηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 23% από το Τουρκμενιστάν και 10% από τη Σαουδική Αραβία.

Ταυτόχρονα η Τουρκία επίσης μείωσε τις εισαγωγές όπλων κατά 21% την ίδια περίοδο, ενώ το 60% των εισαγωγών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παγκόσμια έκθεση μεταφορών όπλων του SIPRI ανέφερε ότι οι συμφωνίες όπλων στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 87% τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Περίπου το 52% των αμερικανικών εξαγωγών όπλων στάλθηκαν στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Με άλλα λόγια η Τουρκία στρεφόμενη στην ενίσχυση της αμυντικής της βιομηχανίας σε όλα τα επίπεδα περιορίζει τις εισαγωγές και αυξάνει τις εξαγωγές της ως κατασκευαστής όπλων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στο 2018 έκλεισε δύο συμφωνίες με το Πακιστάν για τη ναυπήγηση κορβετών κλάσης Ada και ελικοπτέρων ΑΤΑΚ ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα αναβαθμίσει υποβρύχια της ίδιας χώρας. Επίσης βρισκόταν πολύ κοντά στην πώληση ελικοπτέρων στις Φιλιππίνες.

Ορισμένα ζητήματα αποδεικνύεται ότι καθαρά θέματα πολιτικής βούλησης και που θες να κατευθύνεις τη χώρα σου. Εν προκειμένω η Αγκυρα επιθυμεί να καταστεί στο μέλλον αυτάρκης αμυντικά και σημαντικός εξαγωγέας ενισχύοντας την εγχώρια οικονομία της. Η Ελλάδα τι επιθυμεί;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail