Αυτό δεν είναι καλό - Ενημερώνοντας στο προφίλ σου ότι νιώθεις ανήσυχος στο Παίδων με το παιδί σου

Mediamodifier / pixabay
Η μανία με τα κοινωνικά δίκτυα αρχίζει να εξελίσσεται σε πολύ επικίνδυνο φαινόμενο. Υπάρχει κόσμος που ζει όχι για να ζήσει αλλά για να ενημερώσει μια σειρά ανθρώπων για ό,τι ακριβώς κάνει σε ζωντανό χρόνο. Αναρωτιέσαι από ένα σημείο και μετά που ακριβώς θα μας οδηγήσει αυτό το μονοπάτι.

Του Στρατή Μαζίδη

Κάπως έτσι πριν κάποιες ημέρες πέτυχα μια ενημέρωση κάποιου ο οποίος μόλις είχε φτάσει στο Παίδων με το παιδί του και ενημέρωνε παράλληλα ότι ο χρήστης Ψ νιώθει ανήσυχος στην τοποθεσία Παίδων.

Μου είναι ακατανόητο πως ένας γονέας μέσα στην ανησυχία του για το παιδί του στο νοσοκομείο δεν παραλείπει να ενημερώσει σχετικά το προφίλ του.

Φαίνεται πως μέσα σε λίγα χρόνια από την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων στη ζωή μας άλλαξαν αρκετά οι ισορροπίες και ό,τι θεωρούσαμε ως φυσιολογικό. Έχουμε πλέον αποκτήσει δύο ζωές. Την κανονική και τη σε ζωντανό χρόνο αντίγραφό της στο διαδίκτυο.

Κυνηγάμε την επιβεβαίωση των ηλεκτρονικών μας φίλων ενώ στην αληθινή ζωή δε μας έχει απομείνει κανένας. Επικοινωνούμε με πατήματα κουμπιών, αντιδράσεων και πληκτρολόγηση κλισέ φράσεων, αλλά δε μιλάμε πλέον μεταξύ μας.

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι καλό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail