Ο Βουλγαράκης είπε τα αυτονόητα που θέλουν να ακούσουν στην Αθήνα

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Βουλγαράκη για το Δήμο της Αθήνας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως επίσης και εκείνη του Γιώργου Καραμπελιά διότι και οι δύο φαίνεται να εκφράζουν την κοινή λογική στα μείζονα θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα Αθηναίων ως προς την ασφάλεια και τη μετεξέλιξη αρκετών περιοχών της πρωτεύουσας σε κάτι εντελώς διαφορετικό από εκείνο το οποίο γνωρίζαμε.

Του Στρατή Μαζίδη

Η αλλαγή της ταυτότητας μιας πόλης, η διαφοροποίηση της πληθυσμιακής της σύνθεσης κ.ο.κ., δεν μπορεί να είναι μόνο το αποτέλεσμα συνθηκών σε άλλες περιοχές του πλανήτη και της απόφασης ορισμένων. Δεν μπορείς να αναγκάζεσαι να ζήσεις με κάτι το οποίο δεν επιθυμείς. Αν είναι να αλλάξει κάτι, πρέπει να το θέλουν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Ό,τι κι αν είναι αυτό. Ό,τι κι αν αφορά.

Οι δύο παραπάνω υποψηφιότητες απευθύνονται σε διαφορετικό ιδεολογικό χώρο σε μεγάλο ποσοστό κι αυτό είναι θετικό. Ο κ. Βουλγαράκης έρχεται να εκπροσωπήσει ένα δεξιό ακροατήριο το οποίο είναι ορφανό και μη επιθυμώντας να χαρίσει παραδοσιακές έννοιες στη Χ.Α.. Ο κ. Καραμπελιάς να εκφράσει την πατριωτική αριστερά η οποία αποτελεί τον πρώτο και κυριότερο πολιτικό αντίπαλο όσων αντιστρατεύονται έννοιες όπως παράδοση, έθνος κ.ο.κ.

Η παρουσία Βουλγαράκη στον ΣΚΑΙ και όσα είπε για το μεταναστευτικό θα φέρουν σε δύσκολη τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δε μιλά για αυτά τα ζητήματα και οι απόψεις του σε αρκετά ζητήματα δε φαίνεται να διαφέρουν και πολύ από εκείνες του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η πορεία των δύο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο πρώτος έχοντας κάνει έναν κύκλο στην πολιτική, θα είχε περισσότερους λόγους να ασχοληθεί με το Δήμο, ενώ ο Μπακογιάννης το βλέπει ως ένα ακόμη σκαλοπάτι για να δηλώσει παρών όταν ο θείος του εγκαταλείψει κάποια στιγμή το τιμόνι της ΝΔ.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Αθήνα δεν μπορεί να είναι αποθήκη ψυχών» και πως η σχετική συζήτηση «γίνεται γύρω – γύρω και απέξω – απέξω και ποτέ επί της ουσίας. Πρέπει να μπει μια σειρά σε όλα αυτά, αλλά για να μπει πρέπει να μιλήσουμε καθαρά, δυνατά και επί της ουσίας και χωρίς κομπλεξισμούς [...] αρνούμαι να δεχτώ ότι όλα αυτά είναι υπόθεση της Χρυσής Αυγής μόνο και κάποιων άλλων ακραίων τύπων. Αλλά επίσης αρνούμαι να δεχτώ ότι όλα αυτά λύνονται με πολιτικές και ρητορείες τύπου "Αγάπη μόνο" [...] Όποιος μιλήσει για ασφάλεια, αυτόματα κατατάσσεται στο ακροδεξιό τμήμα του πολιτικού χάρτη λες και η ασφάλεια είναι, ας πούμε, μόνο θέμα της μισής κοινωνίας».

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν και ο κ. Βουλγαράκης περάσει από την περιγραφή του προβλήματος σε ξεκάθαρες προτάσεις διότι τότε θα δούμε τι έχει να πει κι αν αυτό έχει απήχηση στους Αθηναίους.

Σημείωση: μην ξεχνάτε ότι λόγω απλής αναλογική αυτή τη φορά δε χρειάζεται να εκλεγείς δήμαρχος για να μετάσχεις στη διοίκηση μιας πόλης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail