Πακιστάν σε Ινδία: Αν πάμε σε πόλεμο, θα καταστραφούμε κι οι δύο - Επέστρεψε ο πιλότος

REUTERS / Francis Mascarenhas
Freepen.gr - Το Ισλαμαμπάντ επιδιώκει τη συμφιλίωση με την Ινδία και κατανοεί ότι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο γειτόνων θα οδηγήσει σε αμοιβαία καταστροφή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Shah Mehmood Qureshi.

"Είναι αυτό το είδος της κατάστασης που, αν δεν είχε κλιμακωθεί, θα μπορούσε να σας άφηνε τόσο κοντά στο χείλος του πολέμου; Θα μπορούσατε να οραματιστείτε τον εν εξελίξει πόλεμο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν;»ρώτησε η Christiane Amanpour του CNN κι ο Πακιστανός υπουργός απήντησε:

"Ελπίζω όχι. Αυτό θα ήταν αμοιβαία αυτοκτονία. Το Πακιστάν δεν θέλει ποτέ να κλιμακωθεί η κατάσταση, το Πακιστάν δε θέλει ποτέ να βρίσκεται σε εχθρική θέση", απάντησε ο Qureshi.

Είπε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση του Πακιστάν υπό τον Πρωθυπουργό Imran Khan πρότεινε στην Ινδία ότι «αν κάνουμε ένα βήμα προς την ειρήνη, θα κερδίσουμε κι δύο». Το Πακιστάν, δήλωσε ο Qureshi, «θέλει να ζήσει ειρηνικά, έχουμε μια ατζέντα με επίκεντρο τον λαό".

Παρά τη θέση του Ισλαμαμπάντ ότι οι τρομοκράτες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο έδαφός του, η Ινδία επιμένει ότι το Πακιστάν δεν κάνει αρκετά για να περιορίσει τον κίνδυνο.

Επέστρεψε ο πιλότος

Τηρώντας την υπόσχεση του Πρωθυπουργού Imran Khan, το Πακιστάν παρέδωσε τον Ινδό πιλότο, Abhinandan Varthaman ο οποίος καταρρίφθηκε κατά τις προχθεσινές αερομαχίες.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην ινδική πλευρά των συνόρων κοντά στην Attari-Wagah για να καλωσορίσει τον αιχμαλωτισμένο πιλότο. Οι κάτοικοι που κουβαλούσαν την εθνική σημαία της Ινδίας και κρατούσαν μια τεράστια γιρλάντα με λουλούδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail