Κινέζικο μπλόκο σε μακεδονικά προϊόντα γιατί δεν είχαν την άδεια των Σκοπίων!

chrisfungky / pixabay
Freepen.gr - Στην αποκάλυψη ότι απορρίφθηκαν τα προϊόντα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» στην Κίνα με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας, αποκάλυψε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη:

H επίσκεψη του κ. Τσίπρα, όπως διαβάζουμε στον Τύπο, θα περιλαμβάνει και μια προσπάθεια να πλαισιωθεί από επιχειρηματίες. Είναι πάντως γνωστό ότι τα κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στη διεθνή έκθεση ProWein, παρά το γεγονός ότι ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος προ πολλού ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας.

Σήμερα, χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail