Με τις κάνες στραμμένες απέναντι κινητοποιήθηκε ταχύτατα η ΑΣΔΕΝ στα νησιά

Κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, οι Σχηματισμοί της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), διεξήγαγαν αριθμό Τακτικών Ασκήσεων και δράσεων αποτροπής, εκτέλεσαν βολές με τα οπλικά τους συστήματα και ενεργοποίησαν τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων.

Η Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) είναι σχηματισμός επιπέδου σώματος στρατού του Ελληνικού Στρατού με σκοπό την άμυνα των νησιών του Αιγαίου. Δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1945 ως Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αττικής, από το 1961 εξελίχθηκε από μια εδαφική αμυντική δύναμη σε έναν σχηματισμό μεγέθους σώματος στρατού, επιβλέποντας τις τέσσερις Διοικήσεις Εθνοφυλακής της περιοχής του Αιγαίου. Αργότερα μετονομάστηκε σε Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικών και Νησιών (ΑΣΔΕΝ).









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail