Θύελλα έκανε γης-μαδιάμ πελώριο αυτοκινητάδικο στη Μεσόγειο Θάλασσα

Freepen.gr - Το νορβηγικής σημαίας, πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, Hoegh London, έπεσε στη θύελλα που έπληξε τη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου και υπέστη σημαντικές ζημιές. Το πλοίο είχε αρχικά αποπλεύσει από την Ταγγέρη και κατευθυνόταν προς το Γκεμλίκ της Τουρκίας όταν αντιμετώπισε μια καταιγίδα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Τόσο το πλοίο όσο και το φορτίο υπέστησαν μεγάλη ζημιά, αναγκάζοντας τον πλοίαρχο να αναζητήσει καταφύγιο στο κοντινό νησί. Αφού έλαβε σχετική άδεια,αγκυροβόλησε στο Pozzallo της Σικελίας το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου.

Μια ομάδα τεχνικών από τη λιμενική αρχή και τη στρατιωτική διοίκηση επιθεώρησε το πλοίο προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση της ζημίας. Ανακάλυψε πολλά κατεστραμμένα οχήματα και σημαντικές δομικές ζημιές στα καταστρώματα φορτίου.

Επιπλέον εντοπίστηκε ρωγμή στο κατάστρωμα φορτίου 3, δίπλα στην ίσαλο γραμμή, η οποία προκάλεσε στο σκάφος την είσοδο νερού και μια κλίση 5 μοιρών.

Το σκάφος κρίθηκε ότι χρειάζεται σημαντικές επισκευές για να θεωρηθεί αξιόπλοο. Αργότερα το απόγευμα δόθηκε άδεια για πρόσβαση στο λιμάνι για να υποβληθεί σε προσωρινές επισκευές που θα του επέτρεπαν να κατευθυνθεί σε λιμάνι με κατάλληλο ναυπηγείο.

Το Hoegh London ναυπηγήθηκε το 2008, έχει εκτόπισμα 27.100 τόνων, μήκος  228,74 μέτρα και πλάτος 32,29 μέτρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail