Μια ζωή θύματα των ιμπεριαλιστών για να μας βρίζουν οι ανθρωπιστές

PublicDomainPictures / pixabay
Το 1204 μας κατέλαβαν οι Σταυροφόροι. Το 1453 ιμπεριαλιστές που μας κράτησαν για 400 και πλέον χρόνια υπόδουλους. Σκότωσαν, πούλησαν ως σκλάβους, εξισλάμισαν και με δυο λογία μας αφομοίωσαν με τη βια στη δική τους κουλτούρα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Απελευθερωθήκαμε αλλά δε μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε όλες τις περιοχές που κατοικούσε το έθνος μας. Το 1854 οι Γάλλοι έφτασαν στο σημείο να αποκλείσουν τον Πειραιά για να εξαναγκάσουν τον Οθωνα να διατάξει ουδετερότητα στον κριμαϊκό πόλεμο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μας απέκλειαν ξένοι ιμπεριαλιστές.

Το 1850 για να μας εξαναγκάσουν να δώσουμε την υπέρογκη αποζημίωση που ζήτησε ο τοκογλύφος Πασιφικο για την καταστροφή του σπιτιού του, απέκλεισαν τον Πειραιά για 5 μήνες.

Το 1917 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν τον Πειραιά ενώ οι Βούλγαροι το 1916-18 καταλαμβάνουν την Ανατολική Μακεδονία. 42 χιλιάδες Έλληνες στελν΄οται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το 1913 είχαν ήδη καταφέρει να μας εκβιάσουν ώστε να κόψουμε την Ελληνική Ήπειρο στα δυο και να δώσουμε ένα κομμάτι στο κράτος προτεκτοράτο που ετοίμασαν οι ιπεριαλιστές, την Αλβανία.

Μια ζωή θύματα και έχουμε και τους ανθρωπιστές να μας κατηγορούν στηρίζοντας φασίστες και νταβατζήδες. Κι αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της ιστορίας μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail