Μετονομάστηκε η πρωτεύουσα της 9ης πιο μεγάλης χώρας του κόσμου

Freepen.gr - Το Καζακστάν το Σάββατο μετονόμασε στην πρωτεύουσα της χώρας από Astana σε «Nursultan» για να τιμήσει τον πρώην πρόεδρο Nursultan Nazarbayev. Σε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου, ο νέος πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Zhomart Tokayev επικύρωσε την πρόταση να αλλάξει το όνομα του κεφαλαίου της χώρας από την Astana στο «Nursultan».

Ο Kassym-Zhomart Tokayev ορκίστηκε πρόεδρος του Καζακστάν την Τετάρτη μια μέρα μετά την παραίτηση του Nursultan Nazarbayev από τη θέση.

Ο 78χρονος Nazarbayev, ο οποίος έχει κυβερνήσει τη χώρα από την ανεξαρτησία του μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, είναι ο πρώτος ηγέτης της Κεντρικής Ασίας της μεταπολεμικής εποχής που εγκαταλείπει με δική του βούληση το αξίωμά του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Nazarbayev έπαυσε την κυβέρνηση της χώρας, αναφέροντας την έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και δεσμεύοντας για νέες μεταρρυθμίσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Η αλλαγή του ονόματος προκάλεσε επίσης διαμαρτυρίες στην Astana και την πρώην πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας Almaty καθώς δεκάδες αντιδημοκρατικοί διαδηλωτές κρατήθηκαν την Παρασκευή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail