Βυθίστηκε σε βάθος 4.600 μέτρων στο Βισκαϊκό το containership Grande America της Grimaldi Lines!

Freepen.gr - Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στο containership "Grande America" με σημαία Ιταλίας στα ανοικτά της Γαλλίας στο Βισκαϊκό οδήγησε τελικά στη βύθιση του πλοίου σήμερα αργά το μεσημέρι καθώς δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί η φωτιά στο εμπρόσθιο τμήμα του πλοίου με αποτέλεσμα η κλίση που πήρε το σκάφος να αποδειχθεί μοιραία.

Το "Grande America" είχε αποπλεύσει από το Αμβούργο με προορισμό την Καζαμπλάνκα όταν ξέσπασε η φωτιά κι ενώ έπλεε στο Βισκαϊκό κόλπο. Το 27μελες πλήρωμα είχε εγκαταλείψει εγκαίρως το πλοίο δίχως να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Στο σημείο είχε σπεύσει η βρετανική φρεγάτα HMS Argyll διασώζοντας το πλήρωμα και μεταφέροντάς το στη Βρέστη το βράδυ της Κυριακής.



Το ρυμουλκό έκτακτης ανάγκης Abeille Bourbon επιχειρούσε την πυρόσβεση ενώ αναμένονταν το βράδυ της Τρίτης και αύριο δύο ακόμη σκάφη από την εταιρεία θαλάσσιας διάσωσης Ardent που έχει συμβόλαιο με την πλοιοκτήτρια. Ωστόσο το Abeille Bourbon εγκατέλειψε την προσπάθεια κι ενώ ήδη δέκα containers είχαν καταλήξει στο νερό.

Ωστόσο η κλίση του πλοίου δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί και τελικά βυθίστηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σε βάθος νερού 4.600 μέτρων, τοπική ώρα 15: 26 περίπου 180 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γαλλίας σύμφωνα με το Γαλλικό Ναυτικό της Γαλλίας.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail