Δε θα μείνει ελεύθερος για δείγμα - 193 νέες φυλακές θα αποκτήσει η Τούρκια μέσα σε πέντε χρόνια

AFP PHOTO / Yasin AKGUL
Freepen.gr - Το Τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει 193 νέες φυλακές τα επόμενα πέντε χρόνια εξαιτίας μιας απροσδόκητης αύξησης του αριθμού των κρατουμένων, απαντώντας σε έρευνα από αντιπρόσωπο της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.

Το πόσο...απροσδόκητη είναι το βλέπουμε από το καλοκαίρι του 2016 έως σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά όπου οι πάντες διώκονται ποινικά για το παραμικρό και καταλήγουν στη φυλακή ως εχθροί του κράτους.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Muharrem Erkek υπέβαλε μια ερώτηση στο υπουργείο ως προς το πόσες φυλακές βρίσκονται υπό κατασκευή στην Τουρκία. Σε απάντηση, το υπουργείο δήλωσε ότι 126 βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της οικοδόμησης, 23 βρίσκονται στη διαδικασία υποβολής προσφορών και 35 βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι το Δεκέμβριο του 2018 υπήρχαν 389 φυλακές σε όλη την Τουρκία με συνολική χωρητικότητα 211.838 ατόμων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail