Δραματική επιχείρηση διάσωσης 1300 ατόμων κρουαζιερόπλοιου στα ανοικτά της Νορβηγίας - Ισχύροι άνεμοι και μεγάλα κύματα στην περιοχή

photo - al jazeera
Freepen.gr - Περίπου 1.300 άτομα εκκενώνονται από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας, ανέφεραν οι αρχές.

Η αστυνομία της κομητείας More og Romsdal λέει ότι το πλοίο αντιμετωπίζει προβλήματα με τις μηχανές και όλοι οι επιβάτες εκκενώνονται στην ακτή.

Η υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης της Νορβηγίας δήλωσε ότι το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου και παρασύρεται προς την ακτή.

Τα ελικόπτερα και τα σκάφη διάσωσης έσπευσαν στη σκηνή παρά τον υψηλό κυματισμό και τους δυνατούς ανέμους. Τα ελικόπτερο μεταφέρουν 10-15 άτομα τη φορά ενώ τα κύματα έχουν ύψος 10 μέτρων. Επίσης μεταδίδεται πως το πλοίο έχει πάρει κλίση.

Ένα άτομο στο σημείο δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet ότι τα κύματα είναι αρκετά μέτρα ψηλά.



Η αστυνομία είπε στην εφημερίδα VG ότι οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 38 μιλίων ενώ το πλοίο απέχει λιγότερο από 2,5 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Ωστόσο, το BBC αναφέρει πληροφορίες πως το πλοίο κατάφερε να επανεκκινήσει τη μια μηχανή και να απομακρυνθεί από τις ακτές καθώς η εκκένωση συνεχίζεται.

Το MV Viking Sky ανήκει στην Viking Ocean Cruises κι έκανε το πρώτο ταξίδι του το 2017.

Η ιστοσελίδα MarineTraffic δείχνει ότι το πλοίο ήταν εν πλώ προς το Στάβανγκερ από το Τρόμσο και παρασύρεται από την πόλη κοντά στο Μόλντε στη δυτική ακτή της χώρας.

Η περιοχή είναι γνωστή ως Hustadvika και είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα των ακτών της Νορβηγίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail