Αλλαγή ισορροπιών ισχύος στη Μεσόγειο - Η Αίγυπτος αποκτά 12 ολοκαίνουρια Su-35


Freepen.gr - Η Ρωσία έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια περίπου 12 αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Su-35 στην Αίγυπτο.

Η συμφωνία για την προμήθεια των αεροσκαφών και των αεροπορικών βοηθημάτων θα ανέλθει σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2018 και η παράδοση των αεροσκαφών θα ξεκινήσει ήδη από το 2020-21, ανέφεραν στην εφημερίδα Kommersant δύο κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας τη Δευτέρα.

Οι λεπτομέρειες της εν λόγω σύμβασης δε διευκρινίστηκαν ως προς το πότε υπογράφηκε η σύμβαση. Το ρεπορτάζ κατέλγε στο συμπέρασμα ότι η υπογραφή της σύμβασης έγινε προς το τέλος του 2018.

Οι πρώτες αναφορές για την προθυμία της Αιγύπτου να αγοράσει 12 μαχητικά Su-35 ήρθαν στο φως το 2017. Η επιβεβαίωση και η διαπραγμάτευση ξεκίνησαν μετά τη χρήση των μαχητικών στον πόλεμο της Συρίας. Τα αεροσκάφη αυτά θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα Mig-21 και κινέζικα J-7, δήλωσε η πηγή.

Η Αίγυπτος συνεχίζει τη διπλωματία της αγοράς όπλων από διαφορετικούς προμηθευτές με ποιοτικές επιλογές έχοντας αποκτήσει μια σημαντική δύναμη ισχύος τα τελευταία χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail