Με το ζόρι ξεπερνά το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη - Πάει για μονοψήφιο;

Freepen.gr - Προβληματισμό αλλά όχι έκπληξη πρέπει να προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η έρευνα της Opinion Poll για λογαρισμό της εφημερίδας «Karfitsa» τόσο όσον αφορά την αναμέτρηση για τις δημοτικές εκλογές, όσον και την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Στη μάχη για το δήμο ελαφρύ προβάδισμα εμφανίζεται έχει ο κ. Νίκος Ταχιάος με 15,7% και ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός με 12,3%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ο Κώστας Ζέρβας και ο Σπύρος Βούγιας με 9,8% και 9,7% αντίστοιχα. Πέμπτη η Κατερίνα Νοτοπούλου με 6,5% και έκτος ο Πέτρος Λεκάκης με 5%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ με 28,8% παίρνει μια μεγάλη διαφορά της τάξης του 17,7% αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 11.1%. Ακολουθούν η ΧΑ με 4,8%, το ΚΙΝΑΛ με 4,4% , το ΚΚΕ 2,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%. 

Με αναγωγή χωρίς λευκά, άκυρα και αποχή, η ΝΔ εμφανίζεται στο 33% έναντι 12.,7% (διαφορά 20,3%) του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ 5,55%, το ΚΙΝΑΛ 5%, το ΚΚΕ 3% και την Ένωση Κεντρώων 2,7%.

Είναι προφανές ότι υπάρχει τάση υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποκλείεται να πέσει και σε μονοψήφια ποσοστά με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail