Για πολλοστή φορά η Τουρκία λέει ότι πήρε τους S-400

Freepen.gr - Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας της Ρωσίας είναι μια ολοκληρωθείσα συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu την Τρίτη, παρά την πίεση της Ουάσινγκτον να πείσει την Άγκυρα να επιλέξει αντ 'αυτού το σύστημα Patriot των ΗΠΑ .

"Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσουμε τίποτα για τα S-400, αφού είναι ήδη μια ολοκληρωθείσα συμφωνία", δήλωσε ο Çavuşoğlu, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα σπάσει τη συμφωνία.

"Τα σχόλια των άλλων δεν μας ενδιαφέρουν", σχολίασε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ ότι η αγορά του συστήματος S-400 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αγορά από την Τουρκία των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και ενδεχομένως να οδηγήσει σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Σε πολλές συνομιλίες διαπραγμάτευσης με μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, η Τουρκία τόνισε ότι χρειάζεται τόσο τα συστήματα S-400 όσο και τους Patriot.

Το παράδοξο είναι ότι κάθε λίγο βγαίνει ένας Τούρκος αξιωματούχος και μιλά για done deal όσον αφορά τους S-400. Ο Çavuşoğlu δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Υπάρχει κάποιος λόγος και η Αγκυρα ανά τακτά διαστήματα αναγκάζεται να επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία έχει κλείσει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail