Όλοι οι ρωσικοί S-400 που προορίζονταν για την Κίνα καταστράφηκαν!

Freepen.gr - Η Ρωσία θα προμηθεύσει την Κίνα με νέα συστήματα πυραύλων S-400 τύπου ως αντικατάσταση για εκείνα που υπέστησαν ζημιά σε μια καταιγίδα το περασμένο έτος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης και της εν πλω μεταφοράς τους.

"Η σύμβαση υπογράφηκε εδώ και πολύ καιρό και η παραγγελία θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τώρα. Ωστόσο, το πλοίο που μετέφερε τους πυραύλους χτυπήθηκε από μια καταιγίδα και υπέστη ζημιά. Έτσι, επλήγησαν τα συστήματα και αποφασίστηκε να κατασκευαστούν καινούρια", δήλωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της εταιρείας Rostec, όπως τη Δευτέρα στην εκδήλωση της έκθεσης IDEX-2019.

Ενώ δύο πλοία που μετέφεραν τους S-400 παραλήφθηκαν από την Κίνα τον Απρίλιο, το ένα χτυπήθηκε από μια ισχυρή καταιγίδα στη Μάγχη της Αγγλίας τον Ιανουάριο του 2018. Η καταιγίδα κατέστρεψε τον εξοπλισμό και το πλοίο που έφερε τους πυραύλους έπρεπε να επιστρέψει στο λιμάνι αναχώρησης για εξέταση του φορτίου.

Η σύμβαση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας για την προμήθεια των συστημάτων S-400 ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2014. Ούτε ο ακριβής αριθμός μονάδων ούτε τα είδη πυραύλων που προορίζονταν να παραδοθούν στην Κίνα αποκαλύφθηκαν από τη Ρωσία. Η συμφωνία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail