Σε λίγους μήνες οι S-400 παραδίδονται στην Τουρκία

Freepen.gr - Ένας Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η παράδοση των ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεράμυνας S-400 αναμένεται να ξεκινήσει φέτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS την Παρασκευή.

Στο περιθώριο ομιλίας στο Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA) στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής της Τουρκίας για τις αμυντικές βιομηχανίες (SSM) Celal Sami Tufekci δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση του S-400 να αρχίσει φέτος. "

Ο Tufekci πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί στο ανώτατο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του SETA, ο Tufekci σχολίασε ότι η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα επειδή δεν ήταν ικανοποιημένη από τους όρους της πρότασης της Ουάσινγκτον να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot.

"Αυτό που οδήγησε την Τουρκία στην απόκτηση του S-400 ήταν οι όροι που πρότειναν οι ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η τιμή ήταν ένα θέμα, η θέση παραγωγής ήταν ένα ζήτημα και η μεταφορά τεχνολογίας ήταν ένα άλλο ζήτημα", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Tufekci , χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να ολοκληρώσουν οι ΗΠΑ τις λεπτομέρειες της πρότασής τους, η οποία παραλήφθηκε από την Τουρκία μόλις τον περασμένο μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail